Sådan overlever du dagen efter en bytur

No comments

Det kan virke som en rigtig god idé at drikke lidt drink mere, og så lidt mere, når man står i situationen, men dagen efter er det knap så sjovt. Der findes desværre ikke nogen mirakelkur mod tømmermænd, men der er uden tvivl et par ting, man kan gøre for at hjælpe sig selv. En perfekt kombination af både forebyggende og helbredende midler vil nemlig betyde, at du kan slippe for at skulle tage en lang dag på sofaen dagen efter en bytur.

Drik masser af vand

Du har helt sikkert hørt det før, men den er god nok. Man tager i byen for at have det sjovt og drikke nogle lækre drinks til festen, men man skal ikke gå helt udenom at drikke vand. Alkohol er vanddrivende, og derfor mister man mere væske, end hvad godt er i løbet af en bytur. Det resulterer i en dehydreret krop og en slem hovedpine dagen efter, hvis man ikke husker at drikke vand samtidig med, at man drikker alkohol.

Det er ikke altid lige til at få fat i et glas vand, så hvis det er helt umuligt, skal man i det mindste drikke et stort glas vand eller to, når man kommer hjem, og før man går i seng. På den måde kan man forebygge nogle af tømmermændene, så der er håb for, at man føler sig nogenlunde levende dagen efter byturen.

Spis noget mad

Det med at drikke vand bliver altid nævnt, men det er ligeså vigtigt at spise noget mad. Det er godt at få noget mad i maven, før man begynder at indtage alkohol, og det kan også være rart at spise noget i løbet af aftenen og imellem nogle af drinksene.

For at have det langt bedre dagen efter byturen, kan man også spise en smule mad og drikke et stort glas vand med isterninger lige inden man går i seng. Så går man ikke i seng på tom mave, og kroppen vil have det langt bedre morgenen efter.

Bliver man alligevel ramt af tømmermænd, er mad også vejen frem. Især salt mad. I takt med, at man mister en del væske, fordi alkohol som sagt er vanddrivende, mister man også en del salt. Et saltunderskud gør ikke ligefrem tømmermændene bedre, så junkfood, chips og andet salt mad er på nogle punkter lige præcis den mirakelkur, man er på udkig efter, når man har tømmermænd. Pommes frites, pizza eller en burger kan virkelig gøre underværker.

Derudover kan sød mad også hjælpe på hovedpinen dagen derpå. Blodsukkeret kan falde efter en bytur, og det gør trætheden og hovedpinen langt værre, så det kan være en god løsning også at spise noget sød mad, hvis man vil kurere sine tømmermænd.

Tag en lur

Søvn kan kurere meget, og det gælder også, når det kommer til tømmermænd. Alkohol forstyrrer ens søvnrytme, så man vil måske opleve, at man sover dårligt, uroligt eller lettere end normalt efter en festlig tur i byen. Derudover kommer man også senere i seng end normalt.

Det betyder altså, at man ofte er træt og udmattet, når man står op dagen derpå, og dét, kombineret med en irriterende hovedpine og en dehydreret krop, er lig med endnu værre tømmermænd. Derfor bør man enten sove længe eller tage en lur midt på dagen, hvis man vil undgå, at tømmermændene bliver helt uudholdelige.

Undgå mørk alkohol

I mørk alkohol som rødvin, whisky, cognac og lignende er der flere stoffer, som kroppen skal nedbryde. Det er med andre ord hårdere for kroppen at drikke mørk alkohol end lys alkohol, og konsekvenserne heraf mærker man dagen efter og i form af tømmermænd. Det vil derfor sige, at man, hvis man vil forebygge tømmermænd, bør holde sig primært til lys alkohol.

Det er dog ikke kun farven på alkoholen, men også mængden, der afgør, hvor mange tømmermænd man får. Mindre alkohol er altså lig med færre tømmermænd, og kort sagt skal man ikke drikke store mængder alkohol på én aften, hvis man vil undgå, at dagen derpå bliver hård.

adminSådan overlever du dagen efter en bytur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *